maanantai 15. heinäkuuta 2013

ALVIINA tulee taloon - eli aamu valkenee

Helmikuu






Vene on siis ostettu tammikuun lopulla 2013. Ostaessani olin tietenkin tutustunut tähän pulskaan kaunottareen siinä määrin kuin se pressukatoksessa kaiken muun suojan alle varastoidun tavaran ("rojun") seassa oli mahdollista. Tiesin, että veneen kyljet ovat kauniit, köli tuntui kovalta, eikä rungossa, laudoissa tai kaarissa näkynyt mitään hälyttävää. Pohja pitäisi skraapata ja maalata. Tiesin myös että täkki on purettu vanerille ja vaatisi uuden pinnan, lisäksi sisäkaton pehmustus olisi revittävä pois ja katto sisäpuolelta hiottava ja lakattava tai maalattava. Myös joitain teknisiä osia tarvittaisiin kuten akut, kaiun anturi yms. Eli ei niin paha etteikö venettä saisi veteen alkukesästä.




Helmikuu

Tuolloin kaupanteon yhteydessä, kolmen alle 8-vuotiaan daamin isänä, tiesin, että vapaa-aikaa ei saa edes kortilla kuin peruskeväthoitoihin. Sovimmekin myyjän kanssa, että hän hoitaa maksua vastaan täkin kuosiin ja veneen vesillelaskuvalmiiksi. Vene oli maksettu myyjän pyynnöstä nopeutetulla aikataululla vaimon syntymäpäiväksi (paljon onnea! : )  ). Huhtikuussa myyjä alkoi hankkimaan materiaaleja remonttia varten. Eli, nou hätä...

Toukokuun alusta alkoikin sitten tuntumaan hieman siltä kuin mitään ei tapahtuisi. Valitettavasti uskoni lähimmäisten hyvää tarkoittavaan ajatukseen ilman pienintäkään fyysistä toimintaa johti siihen, että pumppasin vielä hieman materiaaleihin rahaa ja yritin samalla saada löytymään molemmille sopivaa aikaa veneen laittamiseen.




Kesäkuu
15. kesäkuuta (jälleen yksi peruttu tapaaminen veneellä) päätin pyöräillä katsomaan kuitenkin venettämme. En tiedä siitä pienestä oravasta, joka hukkasi käpynsä, mutta henkilökohtaisesti taisin kohdata verenpainepiikkini raotettuani pressua ja sillä silmäyksellä nähtyäni, ettei veneen ulkoasu ollut muuttunut helmikuisen rakastumisen jälkeen. Toisin kuin vastakkaisen sukupuolen kanssa, tämä ei ollut hyvä juttu... Eli oli aika evakuoida rouva omaan pihaan!

Säheltämiseen meni vielä 11 päivää ennenkuin itse järjestämäni kuljetus (siis myyjähän halusi ensin järjestää, mutta venettä ei saatu liikkeelle...) VIHDOIN TOI ALVIINAN KOTIIN!


Venettä peruutellaan meidän pihaan
Iso kiitos Kotkan Moottoriveneseuran trailerikuskille pitkästä pinnasta ja rauhallisuudesta joka vaiheessa sekä erittäin ammattimaisesta otteesta, kiitos.


Tästä 90 astetta vasemmalle ja heti perään toiset oikealle
 sähkötolpan ja aidan välistä autojen ollessa edessä..





Hyvin tulee, kunhan en näytä merkkejä...

Viimein rouva on päässyt omaan kotiin pukille!

Pitäähän yksi kuva olla helikopteriperspektiivistä...

Joutui painamaan pitkää päivää ennenkuin rouva sai tarpeeksi tukevasti parrua kylkeen... (kumit tuli hommattua vasta seuraavana päivänä...)

Ei muuta kuin peitto päälle ja nukkumaan, kauniita unia!

Hyvää yötä uudelle rouvalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti